Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Bosna Hersek Açılımı

Bosna Hersek’te bulunan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni (IUS) ziyaret eden Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, gelecek yıldan itibaren başlatılacak Çift Diploma Programı kapsamında IUS’ta kurulacak tıp ve diş hekimliği fakültelerine 100’er öğrenci alınması noktasında mutabakata vardıklarını açıkladı.

EĞİTİM 06.09.2024, 15:10 Ahmet Balcı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Bosna Hersek Açılımı

Balkana YouTube kanalına konuk olan Aydın, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin hayata geçirdiği uluslararası projeler ve gelecekte atmayı planladıkları adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bugüne kadar Balkanlar’da bir üniversite ile iş birliğinin olmamasının bir eksiklik olduğunu belirterek, IUS Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş başta olmak üzere vakıf ve üniversite yönetiminin istekleri ve kendi ellerindeki imkanlarla daha önce birkaç görüşme ve akabinde bir protokol anlaşması yaptıklarını aktardı.

Bugün de yerinde IUS’un fiziksel imkanlarını, laboratuvar imkanlarını ve yurt imkanlarını gördüklerini anlatan Aydın, “Bizim de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin akademik kadro imkanlarını masaya koyarak IUS ile çok güzel bir noktaya geldik ve anlaştık. Önümüzdeki yıl eğitim döneminde burada, Saraybosna’da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile IUS’un beraber, çift diplomalı tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi açma noktasında bugün mutabakata vardık.” dedi.

Gelecek yıl güz döneminde tıp fakültesine 100, diş hekimliği fakültesine 100 öğrenci alarak başlama arzusunda olduklarını dile getiren Aydın,  “Hem Türkiye’nin insan kaynağı imkanları ile eğitim, hem de buradaki yerel ve diğer ülkelerden güçlü kadrosu ve laboratuvar altyapısını birleştirerek şunu görebiliyorum: Buradan mezun olacak, ortak diploma alacak tıp doktorlarının ve diş hekimlerinin dünyanın her yerinde çok rahat iş bulabileceği ve uluslararası sıralamalarda üst sırada olacağına inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Burada gelecek yıldan itibaren diş hekimliği ve tıp bölümlerini açtıktan sonra bunun aynı zamanda Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin tüm imkanlarından yararlanmak anlamına geleceğini vurgulayan Aydın, “Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 3 binin üzerindeki öğretim üyesi, kendi öğretim üyesi olacak.” dedi.

Aydın, hem o öğretim üyelerinin buraya gelip buradaki öğrencilerle beraber olacağını hem de öğrencilerin Türkiye’deki hastanelerde son senelerinde staj ve pratik yapma imkanı bulacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)