Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) sağlık eğitiminde dünyada ilk 100’de

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, YÖK’ün tanıdığı dört üniversite değerlendirme kuruluşundan biri olan Hollanda merkezli CWTS Leiden Ranking’in 2024 yılı sıralamasında büyük bir başarı elde etti.

EĞİTİM 11.07.2024, 11:49 Ahmet Balcı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) sağlık eğitiminde dünyada ilk 100’de

Üniversite, Biyomedikal ve Sağlık Alanında dünya sıralamasında geçen yıla göre 43 sıra yükselerek 98’inci, Türkiye’de ise 1’inci oldu. Ayrıca, tüm bilim dalları sıralamasında 115 sıra yükselerek 334’üncü, Türkiye’de ise ikincilikten birinci sıraya çıktı.

CWTS Leiden Ranking, üniversitelerin yayın sayılarını belirlemek amacıyla gelişmiş bir veri toplama yöntemi kullanıyor ve üniversiteleri bilimsel etki, iş birliği, yayınlara açık erişim ve cinsiyet üzerinden istatistikler sağlayan ayrıntılı bibliyometrik göstergeler kümesi üzerinden değerlendiriyor.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "2015 yılında kurulan ve 2016 yılında eğitime başlayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin Rektörü olarak, her yıl dünya üniversitelerinin akademik başarısının ölçü alındığı CWTS Leiden Ranking 2024 klasmanında dünyanın saygın üniversiteleri arasına Biyomedikal ve Sağlık Alanında 98’inci sıradan, tüm bilim dalları sıralamasında ise 334’üncü olarak girmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Prof. Dr. Aydın, üniversitenin başarısını şu sözlerle vurguladı: “Üretken akademik anlayışın geçmişten geleceğe iliklenen köprüsü Sağlık Bilimleri Üniversitesi, 2015 yılında eğitim hayatına başlamış olmasına rağmen dünya çapında köklü üniversitelerle yarışır hale gelmiştir. İnanıyorum ki bir sonraki sıralamada ilk 50’de yer bulacağız. Yeter mi, yetmez. Hedef ilk 10! Bu başarı, geçmişiyle geleceğe yürüyen ve ‘bir üniversite bir öğrenci, bir öğrenci bir üniversite’ mottosuyla çalışan büyük bir birikimin ürünüdür. Bu başarı, aile ruhu ile birbirine kenetlenmiş asil ve azimli kadromuzun başarısıdır. Bu bir başlangıç ve biz hedeflerimize çok yakınız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, akademik başarılarıyla dünya çapında saygın bir konum elde etmeye devam ederken, gelecekte de daha büyük başarılar hedefliyor.

Yorumlar (0)