Tıbbiye Bülteni

Bağışıklık güçlendiren kuersetin, koronavirüse karşı da etkili

SAĞLIK

Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından geliştirilen yerli ve saflaştırılmış kuersetin, şimdi izokuersetin olarak laboratuvar ortamında yapılan değişikliklerle beş kat daha fazla gelişmiş biyoemilim ve yaklaşık 18 kat daha fazla biyoyararlanım kazandırılmış bir şekline kavuştu.

Kuersetin, kırmızı soğan, üzüm, kırmızı elma, çilek, kiraz, brokoli, turunçgiller gibi birçok sebze ve meyve de bulunan ve onlara renklerini veren bir flavonoid, bir antioksidandır.

KUERSETİN’İN KORONAVİRÜSE ETKİSİ

Koronavirüsün ACE reseptörlerine bağlanmasını ve insan hücresine girişini önleyen Kuersetin, hastalığın bulaşmaması için doğrudan bir bariyer oluşturur.

Tedavi sürecinde de yeri olan bu değerli antioksidan madde, vücutta virüsün replikasyonu yani çoğalmasını da önler. Böylece, koronavirüs tedavisinde de büyük katkısı olur.

Hastaların yoğun bakımda entübe olmasına yol açan Sitokin fırtınasını da önlemeye yardımcı olur.

HİPERTANSİYON TEDAVİSİNDE YARDIMCI

Kuersetinin kan damarlarına onarıcı, koruyucu ve genişletici etkisi vardır. Hipertansiyon tedavisinde yardımcıdır. Damar iç yüzeyini korur, plak oluşumunu azaltır. Pıhtı oluşumunu önlemede yardımcıdır. IgE alerjik yanıtının güçlü bir bastırıcısıdır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DENGELER

Hastalık belirtilerini hafifleten ve iyileşmeyi kolaylaştıran kuersetin, aynı zamanda bağışıklık sistemini de dengeler, bağışıklık hücrelerimizin koronavirüsü yok etme aktivitesinde sağlam hücrelere saldırmasını engeller. Damarları korur, alerji ve oto immün hastalıklarla mücadele de yardımcıdır. Kuersetin bu özelliği ile örneğin romatoid artrit gibi diğer oto immün hastalıklara karşı faydalıdır.

Bağışıklık hücrelerimiz arasında hafızasına çok güvendiğimiz T hücrelerinin olgunlaşmasında etkilidir. T hücrelerinin aktivitelerini teşvik eder, koronavirüsler dahil olmak üzere birçok solunum yolu virüsüne karşı koruma kalkanı oluşturmada etkilidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.