Çin ajansı Xinhua'nın haberine göre, 18 eyaletten 8 bin 500'den fazla sağlık görevlisi, ülkenin gözde tatil beldelerinden olan tropik adaya sevk edildi.
Personelin, salgın araştırma, kontrol, test ve tedavi çalışmalarına destek vereceği belirtildi.
SAĞLIK GÖREVLİLERİ ADAYA SEVK EDİLDİ
Çin'de kabine işlevini yerine getiren Devlet Konseyi, müşterek salgın önleme ve kontrol çalışmalarını koordine etmek üzere ekip görevlendirirken, günde 1 milyon 150 bin PCR testi yapmaya olanak sağlayacak malzeme ve donanım da Ada'ya gönderildi.
Eyalet merkezi Sanya'da ilk vakaların 1 Ağustos'ta ortaya çıkmasından bu yana Ada'da hastalık belirtisi gösteren 1402, göstermeyen 465 vaka tespit edildi.
KARANTİNA VE SEYAHAT KISITLAMALARI BAŞLADI
Artan vakalar nedeniyle 6 Ağustos'ta Ada'da sokağa çıkma yasağı, karantina ve seyahat kısıtlamaları uygulanmaya başlandı. Tatilini tamamlayan yaklaşık 80 bin turist kısıtlamalar nedeniyle Ada'dan ayrılamadı.
Ana karaya uçak seferleri iptal edilirken Sanya'dan ayrılmak isteyen turistlere, 7 gün boyunca 5 PCR testinin negatif olması şartı getirilmişti.
Karantina ve seyahat kısıtlamasının turizm sezonunun en yoğun olduğu dönemde uygulanmaya başlamasının eyalet ekonomisini olumsuz etkileyeceği öngörülüyor.
ÇİN, "SIFIR VAKA" STRATEJİSİNİ SÜRDÜRÜYOR
Çin, Covid-19'a karşı, vakaları ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen "sıfır vaka" stratejisini uyguluyor. Strateji, karantina, seyahat kısıtlamaları, toplu testler, imalat, ticaret ve hizmetler sektöründeki işletmelerin faaliyetlerinin kısıtlanması gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri gerektiriyor.
Salgın önleme ve kontrol tedbirleri, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyeti açısından da tartışmalara yol açıyor.